Velkommen hit!

Denne bloggen inneholder bilder og info om pelargoner jeg har eller har hatt. Alle bildene er tatt av meg, og skal ikke kopieres eller brukes av andre, uten at jeg har gitt tillatelse til det.
Bildene er klikkbare, hvis man ønsker å se det i større format.Ønsker noen kontakt er mailadr: epelargon@gmail.com


fredag 16. mai 2008

Gravolens.

Gruppe:Pelargonium.
Denne gruppen vokser i syd og sydvestre kapprovinsen. De kan bli ganske storvoksende og krever litt større potter. Planters i veldrenert jord, og vannes når jorden tørker opp

Den blir også kalt `rosengeranium`eller Dr Westerlund hälsoblomma . Grunnen til at den også er kalt Dr Westerlund kommer fra Dr Ernst Otto Theodor Westerlund (1839-1924) ,som hadde sin praksis i Enkjøping, Sverige.
Doktor Westerlund brukte denne blomsten i sine behandlinger. Han anbefalte sine pasienter å ha blomsten i soverommet siden den spredde en oppfriskende duft når man rører ved dens blad.
Han hadde også alltid et eksemplar på sitt kontor.
Planten kan godt brukes i mat, og man kan lage nydelig pelargonsukker av den ved å legge noen blader sammen med sukkeret.
Planten dufter rose og sitron, og blomstene er små og hvit/lys lilla. Bladverket er litt lodent og duftene i gressgrønt uten sonemarkeringer.

Ingen kommentarer: