Velkommen hit!

Denne bloggen inneholder bilder og info om pelargoner jeg har eller har hatt. Alle bildene er tatt av meg, og skal ikke kopieres eller brukes av andre, uten at jeg har gitt tillatelse til det.
Bildene er klikkbare, hvis man ønsker å se det i større format.Ønsker noen kontakt er mailadr: epelargon@gmail.com


søndag 20. juli 2008

Asarnas Tyr.En av de mange asarna, alet frem av Lotta Lundberg etter at hun fikk frø av den kjente pelargonforelderen Brian West. Disse frøene ble da hele asarna-serien.Før hadde plantene navn fra Ringnes herre , men viste seg ikke å være lov, dermed fikk plantene navn fra norrøn mytologi.Asarnas Tyr het før Boromir.


Tyr er i den norrøne mytologien krigsguden – han som rår over hvem som skal vinne i strid. I Snorres Edda leser vi at da æsene skulle binde Fenriksulven krevde ulven at noen la hånden sin i munnen dens. Kun Tyr hadde mot til dette. Han la høyre hånden i ulvens gap. Men lenken holdt, og æsene nektet å slippe ham fri, og Tyr var etter dette enhendt. Tyr var også kjent for å være den eneste som torde å mate Fenriksulven fordi den var så stor og sterk.Tyr dør under Ragnarok, da han sloss mot Garm, og de to dreper hverandre.Tyr var også gud for kyrne, og muligvis for rettferdighet og tinget


Asarnas Tyr er en vakker zonalepelargon ,med nydelige halvdoble ferskenfargede blomster.

Ingen kommentarer: