Velkommen hit!

Denne bloggen inneholder bilder og info om pelargoner jeg har eller har hatt. Alle bildene er tatt av meg, og skal ikke kopieres eller brukes av andre, uten at jeg har gitt tillatelse til det.
Bildene er klikkbare, hvis man ønsker å se det i større format.Ønsker noen kontakt er mailadr: epelargon@gmail.com


onsdag 11. februar 2009

Asarnas Mimer

En av de mange asarna, alet frem av Lotta Lundberg etter at hun fikk frø av den kjente pelargonforelderen Brian West. Disse frøene ble da hele asarna-serien.
Før hadde plantene navn fra Ringnes herre , men viste seg ikke å være lov, dermed fikk plantene navn fra norrøn mytologi .

Mime (svensk Mimer) er regnet for den klokeste guden i norrøn mytologi, og han var vokter av kunnskapens brønn, Mimes brønn, som ligger ved en av røttene til treet Yggdrasil.
Mime ble halshugget av Vanene, men da tok Odin vare på hodet, behandlet det med urter og trolldom, slik at han kunne fortsatt snakke med Mime og få råd.
På Sognefjellet, en kilometer øst fra Øvre Hervavannet, finnes det en stein som ser ut som et hodet. Det hevdes at dette er Mimes hodet.

Asarnas Mimer er en nydelig stjerne og dvergpelargon. Den får vakre lyserosa blomster med hvitt øye. Bladene har en mørkere sone i midten.

4 kommentarer:

Kathrine sa...

Dette er artig lesning:-) Liker veldig godt norrøn mytologi, og all historien og fortellingene der. Har du flere planter med norrøne navn og kanskje? Nydelig pellis:D

Elisabeth sa...

Alle som har Asarna foran seg i navnet, er norrøne navn. Det er gitt ut en hel serie med 28 forskjellige gudenavn, alle hentet fra norrøn mytologi.

Anonym sa...

Jag har köpt Lavender Lad idag. Har du den - om inte kan du få en stickling... säg till i så fall!

Frida sa...

vakkert :-)