Velkommen hit!

Denne bloggen inneholder bilder og info om pelargoner jeg har eller har hatt. Alle bildene er tatt av meg, og skal ikke kopieres eller brukes av andre, uten at jeg har gitt tillatelse til det.
Bildene er klikkbare, hvis man ønsker å se det i større format.Ønsker noen kontakt er mailadr: epelargon@gmail.com


onsdag 18. juli 2012

Gotlands Bodil

Nok en gammel arvepelargon fra Gotland som jeg har vært så heldig å få tilsendt av en pelargonvenninne.
Gotlands Bodil er en kraftigvoksende zonalepelargonium. Planten får store laks/aprikosefargede , enkle blomster og bladverket er gressgrønt med en lysere medaljong i midten på hvert blad.
Veronica Wägner har tittet på Gotlands Bodil og hun mener at denne sorten er nesten identisk med den som heter Bodil (fra Sättraby) Men Gotlands Bodil har en litt annen fargenyanse. Mens Bodil er lys laksrosa, er Gotlands Bodil med lys laks/aprikos i farge.
Gamle arvepelargoner er små kulturskatter som man må prøve å ta godt vare på. Mange har en stor og innholdsrik historikk, mens andre vet man ikke fullt så mye om annet enn at den har vandret fra person til person i endel antall år. Det er hvertfall en spennende prosess å få tak i endel av de Smilefjes
Pelargoner i juli 2012 042Pelargoner i juli 2012 051Pelargoner i juli 2012 056Pelargoner i juli 2012 047Pelargoner i juli 2012 050

Ingen kommentarer: